Laikraksts “Dzirkstele” rīkoja akciju, kurā aicināja visas namamātes uz redakciju nest interesantākos un gardākos ziemai sagatavotos našķus.
Laikraksts “Dzirkstele” rīkoja akciju, kurā aicināja visas namamātes uz redakciju nest interesantākos un gardākos ziemai sagatavotos našķus. Degustācijai piedāvāja 32 salātus, ievārījumus, kompotus un dažādus konservus.
Tos garšoja un vērtēja pašas saimnieces, garāmgājēji un kafejnīcas “Asorti” pavāres. Galveno vērtējumu sniedza šefpavāre Valentīna Kalve.
Pirmo vietu par salātiem “Uguntiņa” ieguva gulbeniete Tamāra Pupova, kas akcijai piedāvāja 12 dažādus konservējumus. Otro vietu ieguva Dzintra Kupuršmite ar “Svaigajiem salātiem”. Kafejnīca “Asorti” viņām dāvā vakariņas divām personām.
Trešās vietas ieguvēja beļaviete Jūlija Icaka, kas bija pagatavojusi lielisku kabaču ievārījumu, saņems laikraksta “Dzirkstele” abonementu mēnesim.
“Esmu pārsteigta par saimnieču izdomu. Domāju, ka daudzām no viņām nevajag receptes, bet tikai fantāziju. Neticēju, ka būs tik liela salātu dažādība un garša. Piemēram, “Svaigie salāti” ir lieliska piedeva siltajam ēdienam garajos ziemas mēnešos, bet “Uguntiņa” patiks asāku izjūtu un garšu cienītājiem, un tā ir lieliska piedeva dažādiem ēdieniem,” saka V. Kalve.
“Vīrs ir iecienījis manus salātus. Tādēļ meklēju jaunas receptes un izmēģinu dažādus variantus, lai mājiniekus varētu palutināt,” saka pirmās vietas ieguvēja T. Pupova.