Svētdiena, 7. decembris
Antonija, Anta, Dzirkstīte
weather-icon
+1° C, vējš 0.45 m/s, D-DR vēja virziens

Pagatavot salātus ar gurķi nevajag daudz laika

Antra Lielmane un Ivars Vecāns šajā karstajā laikā iesaka visiem nobaudīt salātus ar gurķi.

Antra Lielmane un Ivars Vecāns šajā karstajā laikā iesaka visiem nobaudīt salātus ar gurķi.
Tie ir ātri pagatavojami – pusstundas laikā – un ļoti garšīgi salāti. Vajadzīgo produktu daudzums ir atkarīgs no tā, cik lielam cilvēku skaitam gatavosiet salātus. Salātu pagatavošanai nepieciešamas salātlapas, sīpollociņi, dilles, svaigs gurķis, tomāti, krējums, sāls. Ļoti svarīga sastāvdaļa ir spināti, olīves, sarkanā paprika un “Spilvas” “Dressing” salātu mērce. Visu sagriež un sajauc. Pasniedzot var rotāt ar citronu,” stāsta Antra Lielmane.
“Mūsu ģimene parasti izvēlas tādus salātus, kuru pagatavošana neprasa daudz laika, jo esam “steidzīgā ģimenīte”. Šiem salātiem var izmantot visus dārzeņus un nedaudz eksotiskos dienvidu dārzeņus. Salātu mērces vienmēr “piemetam klāt”, arī tad, ja salāti sajaukti ar krējumu, jo mērce tiem dod labāku garšu. Šajos salātos mēs varam dažādi variēt. Var taisīt tikai ar olīvēm, tikai ar papriku, tikai ar tomātu un gurķi. Salātu sastāvdaļas ir atkarīgas no tā, kas aug dārzā, kas ir veikalā vai kas atrodas ledusskapī,” uzsver Ivars Vecāns.
“Domājam, ka šo salātu piedevu izvēle var būt ļoti plaša. Tos var ēst ar zivju ēdieniem, ar tradicionālo karbonādi vai arī bez nekā,” saka A. Lielmane.

Komentāri

Dzirkstele.lv aicina interneta lietotājus, rakstot komentārus, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro minētos noteikumus, komentārs var tikt izdzēsts vai autors var tikt bloķēts. Administrācijai ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem. Jūsu IP adrese tiek saglabāta.