Labprāt cepu dažādus pīrādziņus un plātsmaizes. To pildījums var būt dažāds, atbilstoši ēdāju un cepēja gaumei. Ne vienmēr pīrāgiem un plātsmaizei jābūt saldiem.
Labprāt cepu dažādus pīrādziņus un plātsmaizes. To pildījums var būt dažāds, atbilstoši ēdāju un cepēja gaumei. Ne vienmēr pīrāgiem un plātsmaizei jābūt saldiem. To iespējams pagatavot arī citādāk, lai izmantotu nevis kā piedevu kafijai vai tējai, bet lai ēstu kā patstāvīgu ēdienu. Šoreiz iesaku jums pamēģināt izcept picu no kartupeļiem un desas “Salami”, ko iespējams iegādāties veikalā. Ja neesat šīs desas cienītājs, tās vietā varat izmantot liesu vai cauraugušu gaļu. Plātsmaize no kartupeļiem un desas garšos kā īsta pica. Lai to pagatavotu, vajadzēs izlietot tikai 45 minūtes. No tām 25 minūtes pica cepsies cepeškrāsnī. Piemēram, ja pie galda sēdīsies sešas personas, tad picas pagatavošanai pietiks ar astoņiem lielākiem kartupeļiem. Būs vajadzīgs arī viens sīpols, trīs olas, sāls, pipari, 200 grami salami, trīs tomāti un 200 grami rīvēta siera. Var izvēlēties vēl citas garšvielas. Es nomizoju sīpolus un kartupeļus. Kartupeļus sarīvēju skaidiņās, sīpolu saspiežu. Tad sakuļu olas un pievienoju sīpolu un kartupeļu masai. Pielieku arī sāli, piparus un pārējās garšvielas pēc vēlmes. Maisījumu leju uz ietaukotas cepešpannas, kam ir augstākas malas. Var izmantot arī cepamo papīru, ko iespējams nopirkt saimniecības preču veikalā. Cepu apmēram 15 minūtes. Tad izņemu no krāsns. Pārklāju ar tomātu un desas ripiņām. Pārkaisu ar sarīvēto sieru. Sieru ņemu to, kas siltumā labāk kūst. Ja ir iespējams, tad cepeškrāsnī noregulēju mazliet lielāku siltumu un turpinu picu cept vēl apmēram desmit minūtes.