Trīs Gulbenes rajona iedzīvotājas veiksmīgi piedalījušās akcijā “Veidosim kopā “Ramas” sviestmaižu grāmatu”.
Trīs Gulbenes rajona iedzīvotājas veiksmīgi piedalījušās akcijā “Veidosim kopā “Ramas” sviestmaižu grāmatu”.
“Akcijas mērķis bija izveidot sviestmaižu recepšu grāmatu ar Latvijas labākajām iedzīvotāju iesūtītajām sviestmaižu receptēm,” stāsta akcijas organizators Reins Grants.
Atlases rezultātā par interesantākajām un oriģinālākajām atzītas un “Ramas” sviestmaižu grāmatā” iekļautas arī trīs Gulbenes rajona iedzīvotāju – lejasciemietes Ināras Lapsas, litenietes Ivetas Ivanovas un gulbenietes Allas Rahimovas – sūtītās sviestmaižu receptes. R.Grants stāsta, ka cilvēku atsaucība bijusi ārkārtīgi liela un bijis skaidrs, ka visas receptes grāmatā iekļaut nebūs iespējams, tāpēc labāko recepšu atlasei uz sadarbību aicināta biznesa augstskolas “Turība” restorānu un servisa skola.
“Par organizēto akciju uzzināju Gulbenes pilsētas svētkos. Nolēmu, ka varētu piedalīties, jo arī ģimenē lietojam šo margarīnu. “Ramu” esam iecienījuši tās patīkamo garšas īpašību dēļ,” stāsta lejasciemiete Ināra Lapsa, kas ir bioloģijas skolotāja Lejasciema vidusskolā. Viņa piebilst, ka par piedalīšanos akcijā jau bijusi aizmirsusi, tāpēc saņemtais paziņojums, ka sviestmaižu grāmatā būs viņas receptes, bijis patīkams un negaidīts pārsteigums.
“Atceros, ka aizsūtīju trīs dažādu sviestmaižu receptes. Viena no tām bija sviestmaize ar zivi, bet pārējās pat neatceros. Arī cepšanai kā taukvielas izmantoju margarīnu “Rama”,” saka I.Lapsa.
Sviestmaižu autore stāsta, ka viņai patīkot eksperimentēt, izmēģinot dažādas jaunas receptes. Piemēram, pagājušajā gadumijā viņa izcepusi saldo kēksu, kura pamatā bijusi rudzu maize. “Interesi par dažādu recepšu izmēģināšanu esmu pārmantojusi no mammas, kas ir kulināre, tāpēc zinu, kādi produkti sader kopā. Labprāt ieskatos arī dažādās citās receptēs,” saka I.Lapsa.
“”Ramas” sviestmaižu grāmatu” varēs lasīt un izmantot visu Baltijas valstu namamātes, jo līdzīga akcija notika arī Lietuvā un Igaunijā, tāpēc grāmatā iekļautas arī kaimiņvalstu labākās receptes.