Pildīts stirnas cepetis. Kilograms stirnas pleca gabala, 50 g speķa, divas baltmaizes šķēles, ola, sāls, malti melnie pipari, tējkarote karija, 30 g sviesta vai margarīna, sīpols,150 g skāba krējuma, glāze gaļas buljona, garšsaknes.
Pildīts stirnas cepetis
Kilograms stirnas pleca gabala, 50 g speķa, divas baltmaizes šķēles, ola, sāls, malti melnie pipari, tējkarote karija, 30 g sviesta vai margarīna, sīpols,150 g skāba krējuma, glāze gaļas buljona, garšsaknes.
Gaļu nomazgā, nosusina un atkaulo. Iespeķo ar sloksnītēs sagrieztu speķi. Izmērcētai baltmaizei pievieno olu, sāli, piparus un kariju. Masu sapilda atverē, no kuras izņemts kauls. Aizsprauž ar koka irbulīšiem. Sviestā apcep sasmalcinātus sīpolus un garšsaknes, pannā liek gaļu, pielej buljonu un sautē, līdz gaļa mīksta. Pildījumam var pievienot sasmalcinātas sēnes vai aknas.