Biezeņzupa no medījumu gaļas 500 g putna medījuma gaļas, 2 ēdamkarotes sviesta, 2 olu dzeltenumi, 2/3 glāzes salda krējuma, 3 l liellopa gaļas buljona, sāls un zaļumi pēc garšas.
Biezeņzupa no medījumu gaļas
500 g putna medījuma gaļas, 2 ēdamkarotes sviesta, 2 olu dzeltenumi, 2/3 glāzes salda krējuma, 3 l liellopa gaļas buljona, sāls un zaļumi pēc garšas.
Putnu gaļu sakapā, apcep sviestā un divas reizes samaļ gaļasmašīnā. Pannā, kur tika cepa putnu gaļa, ielej glāzi lielopa gaļas buljona un vāra piecas minūtes. Malto putnu gaļu atšķaida ar izkāstu liellopa buljonu, pielej novārījumu un vāra 30 minūšu. Gatavai zupai pievieno saldo krējumu, saberztus olu dzeltenumus un visu vēlreiz uzvāra. Zupai var pievienot vārītus rīsus un sakapātus zaļumus.
***
Meža cūka ar alus un sēņu mērci
Meža cūkas plecs, litrs tumšā alus, ķiploki, sāls, timiāns, lauru lapas, maizes garozas, speķis, svaigas sēnes.
Meža cūkas plecam izņem kaulus un novelk plēves. Gaļu sagriež gabaliņos, ieliek bļodā un pārlej ar alu. Pievieno sālī saberztu ķiploku, timiānu un sasmalcinātas lauru lapas. Uzliek vāku un noliek vismaz uz trijām dienām aukstumā nostāvēties. Pirms sautēšanas gaļu apsāla pēc garšas un katlā sakarsētā sviestā no visām pusēm strauji apcep. Pārlej ar marinādi, kurā gaļa bija ielikta. Uzliek vāku un cepeškrāsnī sautē mīkstu. Izsautētu pārliek citā katliņā. Sulu tvaicē līdz taukiem, pielej vēl alu (tik, cik vēlas mērci), iebiezina ar sarīvētām kaltētām maizes garozām, un labi savāra. Pēc tam katliņā izkausē gabaliņos sagrieztu speķi, pieliek plāksnītēs sagrieztās svaigās sēnes un sautē mīkstas. Sautētajām sēnēm pieliek gaļu, virsū izkāš mērci, uzliek vāku un noliek siltumā nostāvēties. Pasniedz ar rupjmaizi.