“Trūcīgais” rolmopsis. Sālītas siļķes vismaz divas dienas mērcē. Pēc tam sadala porcijās (vienu siļķi četrās daļās) un uz nedēļu ievieto uzlējumā no etiķa, sāls un ūdens.
“Trūcīgais” rolmopsis
Sālītas siļķes vismaz divas dienas mērcē. Pēc tam sadala porcijās (vienu siļķi četrās daļās) un uz nedēļu ievieto uzlējumā no etiķa, sāls un ūdens. Tad sagriež ripiņās sīpolus, smalkāk skābus kāpostus, sarīvē burkānus, pieliek garšvielas, melnos piparus, ķimenes, lauru lapas un peperoni.
Burkā liek pa kārtai zivis un dārzeņu maisījumu ar garšvielām. Kad burka pilna, ielej līdz augšai gurķu sālījumu. Aizvākom un ieliek aukstumā vismaz uz nedēļu ievilkties.
Šprotu salāti
Trīs līdz piecas vārītas olas, konservu kārba ar šprotēm eļļā, paciņa majonēzes, piecas ēdamkarotes skāba krējuma, sīpols, sāls, pipari un citas garšvielas pēc katra ieskatiem, svaiga maize.
Šprotes traukā saspaida ar dakšiņu. Pievieno sīki sagrieztu sīpolu un olas, kā arī majonēzi, krējumu, sāli un garšvielas. Gatavu liek uz maizes.
Pikantie tunča salāti
Kārbiņa konservēta tunča, marinēts gurķis, puse liela ābola, puse sīpola, majonēze, 200 gramu Ķīnas kāposta, citrona šķēle.
Marinētu gurķi, ābolu un sīpolu sagriež salmiņos, sasmalcina Ķīnas kāpostu. Pievieno tunci un visu samaisa ar majonēzi. Pasniedz ar citronu.