Piektdiena, 19. decembris
Lelde, Sarmis
weather-icon
+3° C, vējš 1.34 m/s, R vēja virziens

Reizi dienā jāēd zupa

Šoreiz pastāstīšu, kā gatavoju mums zināmo FRIKADEĻU ZUPU. Frikadelēm izvēlos liesāku gaļu nekā kotletēm. Gatavojot frikadeļu masu, tai atšķirībā no kotletēm nepievienoju krējumu un ķiplokus.

Šoreiz pastāstīšu, kā gatavoju mums zināmo FRIKADEĻU ZUPU.
Frikadelēm izvēlos liesāku gaļu nekā kotletēm. Gatavojot frikadeļu masu, tai atšķirībā no kotletēm nepievienoju krējumu un ķiplokus. Izmantoju tikai olas, miltus un sīpolus, sāli un piparus. Tādējādi frikadeļu masa ir cietāka.
Frikadeles veidoju iespējami mazākas, jo tas zupai dod pikantumu. Ir saimnieces, kas izmanto īpašu ierīci frikadeļu veidošanai, bet tad tās iznāk gandrīz vai mazākas kotletes lielumā un neizskatās labi.
Katlā ieleju ūdeni un sarīvēju burkānus. Kad ūdens vārās, laižu tajā frikadeles. Saimnieces saka, ka frikadeļu zupai nepievieno kartupeļus, bet es dažkārt, mājas kārtībā, tos pielieku. Ja ciemos atbrauc mazdēls, tad izmantoju smalkos makaronus, jo viņam garšo frikadeļu zupa ar makaroniem. Ēdot zupai ieteicams pievienot zaļumus: dilles, selerijas, pētersīļus vai ko citu.
Frikadeļu zupu var ēst arī vēlreiz atsildītu. Ir cilvēki, kas atzīst, ka tad tā ir vēl garšīgāka nekā tikko vārīta.

Komentāri

Dzirkstele.lv aicina interneta lietotājus, rakstot komentārus, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro minētos noteikumus, komentārs var tikt izdzēsts vai autors var tikt bloķēts. Administrācijai ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem. Jūsu IP adrese tiek saglabāta.