Šoreiz pastāstīšu, kā gatavoju mums zināmo FRIKADEĻU ZUPU. Frikadelēm izvēlos liesāku gaļu nekā kotletēm. Gatavojot frikadeļu masu, tai atšķirībā no kotletēm nepievienoju krējumu un ķiplokus.
Šoreiz pastāstīšu, kā gatavoju mums zināmo FRIKADEĻU ZUPU.
Frikadelēm izvēlos liesāku gaļu nekā kotletēm. Gatavojot frikadeļu masu, tai atšķirībā no kotletēm nepievienoju krējumu un ķiplokus. Izmantoju tikai olas, miltus un sīpolus, sāli un piparus. Tādējādi frikadeļu masa ir cietāka.
Frikadeles veidoju iespējami mazākas, jo tas zupai dod pikantumu. Ir saimnieces, kas izmanto īpašu ierīci frikadeļu veidošanai, bet tad tās iznāk gandrīz vai mazākas kotletes lielumā un neizskatās labi.
Katlā ieleju ūdeni un sarīvēju burkānus. Kad ūdens vārās, laižu tajā frikadeles. Saimnieces saka, ka frikadeļu zupai nepievieno kartupeļus, bet es dažkārt, mājas kārtībā, tos pielieku. Ja ciemos atbrauc mazdēls, tad izmantoju smalkos makaronus, jo viņam garšo frikadeļu zupa ar makaroniem. Ēdot zupai ieteicams pievienot zaļumus: dilles, selerijas, pētersīļus vai ko citu.
Frikadeļu zupu var ēst arī vēlreiz atsildītu. Ir cilvēki, kas atzīst, ka tad tā ir vēl garšīgāka nekā tikko vārīta.