Nepieciešams: stirnas gurns, 2 ķiploki, citrons, 200 gramu svaiga vai žāvēta speķa, 150 grami rozīņu, 3 burkāni, 3 sīpoli, medus, sausais sarkanvīns, dilles, garšvielas, sāls.
Nepieciešams: stirnas gurns, 2 ķiploki, citrons, 200 gramu svaiga vai žāvēta speķa, 150 grami rozīņu, 3 burkāni, 3 sīpoli, medus, sausais sarkanvīns, dilles, garšvielas, sāls.
1. Gaļas gabalu iegriež, lai varētu atvērt.
2. Ierīvē ar garšvielām un sāli.
3. Sasmalcina ķiplokus.
4. Gaļu ierīvē ar sasmalcinātiem ķiplokiem.
5. Vidū saber rozīnes.
6. Viscaur ieziež ar medu.
7. Pārlej ar citrona sulu.
8. Pārlej ar sarkanvīnu.
9. Iemarinēto gaļu uz diennakti ieliek ledusskapī.
10. Speķi sagriež šķēlēs.
11. Pannu izklāj ar speķi.
12. Gaļu pārklāj ar speķi un liek cepties.
13. Sarīvē burkānus.
14. Sagriež sīpolus.
15. Apcep sīpolus un burkānus.
16. Pievieno rozīnes.
17. Pielej 75 gramus sarkanvīna.
18. Beigās mērcei pielej saldo krējumu.
19. Cepeti ik pa brīdim pārlej ar radušos sulu.
20. Kad cepetis ir gandrīz gatavs, uz pannas liek kartupeļus.
Stirnas cepeti pasniedz ar rozīņu mērci un ceptiem kartupeļiem. Lai labi garšo!
Stirnas cepeti gatavojuši: Andis Ilva un Gatis Bogdanovs