Svētdiena, 28. decembris
Inga, Ivita, Irvita, Ingeborga
weather-icon
+-2° C, vējš 3.58 m/s, ZR vēja virziens

Svaigā gaisā garšo karbonāde "Aicinājums"

Tuvojoties vasaras saulgriežiem, domājam, ko jaunu pagatavot. Lai gan šo svētku galdu nevar iedomāties bez siera, arī gaļas izstrādājumi vienmēr ir cieņā.

Tuvojoties vasaras saulgriežiem, domājam, ko jaunu pagatavot. Lai gan šo svētku galdu nevar iedomāties bez siera, arī gaļas izstrādājumi vienmēr ir cieņā.
Tik ierastā šašlika vietā var līgotājiem piedāvāt ķiploku karbonādi, kuras gatavošana neprasa daudz pūļu. Turklāt šādi gatavota gaļa nezaudē svaru. Ķiploku karbonādi var ēst gan siltu, gan aukstu, tāpēc to ērti ņemt līdzi izbraukumos zaļumos.
Ledusskapī to iespējams uzglabāt apmēram nedēļu, karbonādi var sagatavot laikus, lai pirmssvētku steigā ir mazāk rūpju. Tad karbonādi ieteicams kūpināt, ietinot to marlē vai sasienot ar auklām kā ruleti.
Vajadzīgs gabals cūkas kakla karbonādes, sāls, pipari, ķiploki, dilles. Tā lielumu izvēlas pēc vajadzības, bet jārēķinās, ka sāls un pipari ir jālieto vairāk nekā sadalītām gaļas šķēlēm.
1.Karbonādi nomazgā un apgriež malas, lai veidotos ruletes forma.
2. Gaļu bagātīgi ierīvē ar pipariem, sāli un ķiplokiem. Ķiplokus ieteicams malt, nevis izmantot spiedi, jo tad tie labāk iesūcas gaļā.
3. Karbonādi ietin folijā tā, lai sula netecētu laukā. Cep mikroviļņu krāsnī apmēram stundu. Lielāku cep ilgāk.
4. Karbonādi pārbauda ar nazi pēc stundas un 10 minūtēm. Ja sārta šķidruma nav, tad gaļa ir gatava. Ja nē, to atkal ietin un turpina cept.
5. Pēc izņemšanas no krāsns karbonādi apkaisa ar smalki sakapātām dillēm.
6. Karbonādi sagriež šķēlēs. Ja gaļa paredzēta aukstajam galdam vai piknikam, tad vēlams to ilgāk atstāt folijā, lai iesūktos šķidrums.
7. Piedevām ņem svaigus dārzeņus: salātus, gurķus, tomātus, papriku, lokus, dilles vai citus.
8. Saplucina salātu lapas.
9 . Sagriež papriku un tomātu, kā arī lokus un dilles.
8. Nomizo un sagriež gurķi.
10. Gaļas šķēles kārto uz šķīvja. Piedevām liek rupji sagrieztus dārzeņus un zaļumus, jo vasarā bieži vien nevēlas ēst kartupeļus vai graudu izstrādājumus. Bet, protams, karbonādi var pasniegt arī ar vārītiem kartupeļiem vai rīsiem.
Gatavots sadarbībā ar SIA “Mairis” vasaras kafejnīcu “Jolanta 2”.

Komentāri

Dzirkstele.lv aicina interneta lietotājus, rakstot komentārus, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro minētos noteikumus, komentārs var tikt izdzēsts vai autors var tikt bloķēts. Administrācijai ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem. Jūsu IP adrese tiek saglabāta.