Piektdiena, 26. decembris
Dainuvīte, Gija, Megija
weather-icon
+3° C, vējš 0.45 m/s, Z-ZR vēja virziens

Sveicieni ziemai no "Alus salātiem"

Rudens nevērīgi šķiež visas dabas pieejamās noskaņas, it kā saprazdams, ka, tuvojoties ziemai, cilvēkiem tik ļoti gribas vēl tvert kādu krāsu un arī vitamīnus, kas palīdzēs sagaidīt pavasari.

Rudens nevērīgi šķiež visas dabas pieejamās noskaņas, it kā saprazdams, ka, tuvojoties ziemai, cilvēkiem tik ļoti gribas vēl tvert kādu krāsu un arī vitamīnus, kas palīdzēs sagaidīt pavasari. No dārzos ievāktajiem krājumiem pagatavojot gardus salātus, tiksiet gan pie krāsainības, gan pie vitamīniem.
1. Baltmaizes šķēles sagriež kubiņos.
2. Stipri ieeļļotā pannā baltmaizes kubiņus , maisot apbrūnina. Atdzesē.
3. Tomātus sagriež kubiņos.
4. Puķkāpostus sadala.
5. Sieru sagriež kubiņos.
6. Tomātus, puķkāpostus un sieru liek traukā, pievieno saspiestu ķiploka daiviņu.
7. Baltmaizi pievieno salātiem īsi pirms ēšanas, lai tā nezaudētu kraukšķīgumu.
8. Pieliek garšvielas, majonēzi un visu rūpīgi samaisa.
Salātiem var izmantot arī rupjmaizes grauzdiņus ar ķiplokiem.
“Alus salātu” pagatavošanai nepieciešams: garšvielas “Vegeta”, vidēji liels tomāts, svaigs neliels puķkāposts, daiviņa ķiploka, 150 gramu siera, četras šķēles baltmaizes (var būt rupjmaize), puse paciņas majonēzes un eļļa.
Salātus gatavojusi pavāre Oksana Jermakova

Komentāri

Dzirkstele.lv aicina interneta lietotājus, rakstot komentārus, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro minētos noteikumus, komentārs var tikt izdzēsts vai autors var tikt bloķēts. Administrācijai ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem. Jūsu IP adrese tiek saglabāta.