Salātu kokteilis “Baravika” Nepieciešams: marinētas baravikas, zaļie zirnīši, kūpinātas vistas fileja, svaigi gurķi, saldais krējums un siers.
Salātu kokteilis “Baravika”
Nepieciešams: marinētas baravikas, zaļie zirnīši, kūpinātas vistas fileja, svaigi gurķi, saldais krējums un siers.
1. Sagriež stienīšos baravikas, gurķus un vistas fileju.
2. Sakultajā saldajā krējumā iemaisa sarīvētu sieru.
3. Traukā salātu sastāvdaļas liek kārtām ar krējuma – siera masu.
Biezpiena kūka “Gadu mijā”
Nepieciešams: pamatam – 200 g svieta, 200 g auzu pārslu cepumu, 60 g sakapātu valriekstu; pildījumam: 200 g šokolādes, 250 g saldā krējuma, 500 g biezpiena, 2 ēdamkarotes stipras šķīstošas kafijas, 60 g pūdercukura, 20 g želantīna; rotājumam: 500 g biezpiena, 200 g skāba krējuma, 60 g pūdercukura, šokolāde, valrieksti, 20 g želantīna.
1. Sadrupina auzu pārslu cepumus, sasmalcina riekstus un pielej izkausētu sviestu. Sajauc un izklāj tortes formā ar noņemamām malām, kas izklāta ar cepamo papīru.
2. 500 g biezpiena pievieno
2 ēdamkarotes šķīstošās kafijas, 60 g pūdercukura, ūdens peldē 200 g izšķīdinātu šokolādi.
3. Biezpiena masai pievieno sakultu krējumu, uzbriedinātu un ūdens peldē izšķīdinātu un atdzesētu želantīnu. Sajauc.
4. Pildījumu pannā izlīdzina uz pamatmasas. Liek sastingt.
5. Skābu krējumu un pūdercukuru sajauc ar 500 g biezpiena, pievieno želantīnu. Liek sastingt.
6. Kūku rotā ar rīvētu šokolādi un sasmalcinātiem valriekstiem.