Glikēmisko indeksu metode ir uztura un dzīves stila programma, kurā izmanto zināšanas par produktu glikēmisko indeksu. Šī programma palīdz zaudēt svaru un/vai atgūt enerģijas līmeņa svārstības dienas laikā.
Glikēmisko indeksu izmanto, lai novērtētu, kā ogļhidrātus saturoši produkti paaugstina cukura līmeni asinīs. Ikdienā nav tik svarīgi zināt visu pārtikas produktu glikēmisko indeksu, bet ievērot, kurām produktu grupām ir zema, vidēja vai augsta glikēmisko indeksu vērtība.
Produkti, kas strauji paaugstina cukura līmeni asinīs, ir ar augstāku glikēmisko indeksu (balto miltu izstrādājumi, cukurs) nekā tie, kas nodrošina pakāpenisku cukura nokļūšanu asinīs (pilngraudu produkti un šķiedrvielas saturoši produkti).
Svara zaudēšanā stabils cukura līmenis asinīs ir viens no veiksmes faktoriem.
Ja tev ir jautājums “GI.lv” portāla ekspertiem, sūti tos uz e-pastu: info@gi.lv