Sestdiena, 20. decembris
Lelde, Sarmis
weather-icon
+3° C, vējš 1.34 m/s, R vēja virziens

Ziemassvētku pīrāgs ar sutinātiem kāpostiem

Ziemassvētku pīrāgs.

Mīklai: 150 g sausiņu, 150 g sviesta, 1 ola. Pildījumam: 12 sīki sagriezti speķa gabaliņi, 1 pāksts sarkanā un zaļā saldā pipara, 100 g vīnogas, 5 olas, 200 g krējuma, 1 tējkarote ķimeņu, 850 ml sutinātu kāpostu, 200 g vārīta gabaliņos sagriezta šķiņka. Gatavošana. Sasmalcina sausiņus, sajauc tos ar kausētu sviestu un olu. Masu liek (apmēram 26 cm diametrā) lielā veidnē. Veidnes iekšpusi izklāj ar speķa gabaliņiem. Piparu sagriež šķēlītēs. Vīnogas pārgriež uz pusēm un izņem kauliņus. Sajauc olas ar krējumu, pievieno ķimenes. Saldo piparu, vīnogas, labi nosusinātus sutinātus kāpostus un šķiņķa gabaliņus sajauc ar olu masu, Liek veidnē ar mīklu. Cep apmēram 35 minūtes (iepriekš līdz 200 grādiem sasildītā) cepeškrāsnī.

Komentāri

Dzirkstele.lv aicina interneta lietotājus, rakstot komentārus, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro minētos noteikumus, komentārs var tikt izdzēsts vai autors var tikt bloķēts. Administrācijai ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem. Jūsu IP adrese tiek saglabāta.