Ziemassvētku pīrāgs.
Mīklai: 150 g sausiņu, 150 g sviesta, 1 ola. Pildījumam: 12 sīki sagriezti speķa gabaliņi, 1 pāksts sarkanā un zaļā saldā pipara, 100 g vīnogas, 5 olas, 200 g krējuma, 1 tējkarote ķimeņu, 850 ml sutinātu kāpostu, 200 g vārīta gabaliņos sagriezta šķiņka. Gatavošana. Sasmalcina sausiņus, sajauc tos ar kausētu sviestu un olu. Masu liek (apmēram 26 cm diametrā) lielā veidnē. Veidnes iekšpusi izklāj ar speķa gabaliņiem. Piparu sagriež šķēlītēs. Vīnogas pārgriež uz pusēm un izņem kauliņus. Sajauc olas ar krējumu, pievieno ķimenes. Saldo piparu, vīnogas, labi nosusinātus sutinātus kāpostus un šķiņķa gabaliņus sajauc ar olu masu, Liek veidnē ar mīklu. Cep apmēram 35 minūtes (iepriekš līdz 200 grādiem sasildītā) cepeškrāsnī.