Abonē e-avīzi "Dzirkstele"!
Abonēt

Reklāma

Baltmaizes un biezpiena sacepums ar āboliem

• 300 gramu baltmaizes,
• 200 gramu biezpiena,
• cukurs,
• vaniļas cukurs,
• 3 lielas olas,
• 50 gramu sviesta,
• 1 glāze piena,
• pēc izvēles – arī banāni,
• āboli,
• kanēlis,
• skābais krējums.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Šī recepte savukārt derēs arī taupīgām saimniecēm, jo te lieliski varam izmantot mājās jau pastāvējušu maizīti vai arī veikalā to iegādāties ar kārtējās dienas datumu un tāpēc – par samazinātu cenu.
Vienā bļodiņā sakūlu vienu olu, bet otrā samaisīju pienu ar cukuru. Maizes šķēlītes (ar garoziņu vai bez tās – pēc izvēles) vispirms apmērcēju pienā, pēc tam – sakultajā olā un izliku veidnes ar nepiedegošo pārklājumu apakšējā kārtā. Biezpienu samaisīju ar atlikušajām divām olām, cukuru un vaniļas cukuru un izlīdzināju pāri. Biezpiena masai, lai sacepums bagātīgāks, virsū vēl izkārtoju nomizotus un ripiņās sagrieztus banānus, ko pārkaisīju ar kanēli. To visu nosedzu ar pienā un olās apmērcētām maizes šķēlītēm. Tā kā mājās bija āboli, dažus no tiem nomizoju, sagriezu un savukārt izkārtoju visam pa virsu, pārsmērējot ar skābo krējumu, kas samaisīts ar cukuru un kanēli. Virsū vēl “izmētāju” pa kādai sviesta piciņai un ievietoju veidni līdz 180 grādiem uzkarsētā cepeškrāsnī. Pēc minūtēm 50 gardais un bagātīgais sacepums bija gatavs. Taču to varam cept arī vienkāršāku – bez banāniem vai bez āboliem un skābā krējuma.

– Teksts un foto: Brigita Skaistkalne

Līdzīgi raksti

Reklāma

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
Gulbenes novads - Dzirkstele.lv komanda.