Svētdiena, 21. decembris
Toms, Tomass, Saulcerīte
weather-icon
+3° C, vējš 2.24 m/s, ZR vēja virziens

Konkursa uzvarētāju receptes publicēs uz „Herkuless” iepakojumiem

Divu nedēļu laikā, kopš norisinās „Rīgas Dzirnavnieks” kopā ar „Māmiņu klubu” organizētais tematiskais konkurss par interesantākajiem graudaugu pārslu ēdieniem, māmiņas no visas Latvijas iesūtījušas daudzas interesantas un oriģinālas receptes.

„Rīgas Dzirnavnieks” pārstāvji atgādina, ka tematiskais graudaugu ēdienu recepšu konkurss turpinās līdz 1. februārim (ieskaitot).

 

„Rīgas Dzirnavnieks” un „Māmiņu klubs” konkursa laikā visi interesenti aicināti iesūtīt receptes, kurās izmantots kāds no deviņiem „Herkuless” graudaugu pārslu veidiem. Visas iesūtītās receptes tiks publicētas „Māmiņu klubs” portālā www.maminuklubs.lv.

 

Uzvarētāju receptes publicēs uz „Herkuless” iepakojumiem

Graudaugu ēdienu recepšu konkursa organizētāji atgādina, ka uzvarētāji tiks noteikti katram no 9 „Herkuless” graudaugu pārslu veidiem.

 

Uzvarētāju katrā graudaugu pārslu recepšu kategorijā noteiks kompetenta žūrija – Latvijas Diētas ārstu asociācijas vadītājs Andis Brēmanis, šefpavārs Jānis Strautnieks, „Rīgas Dzirnavnieks” maizniekmeistars Edgars Grāvītis un „Māmiņu klubs” portāla vadītāja Kristīne Damškalne, kā arī „Rīgas Dzirnavnieks” ģenerāldirektors Sandis Jansons.

 

Sandis Jansons „Rīgas Dzirnavnieks” ģenerāldirektors: „”Herkuless” pārslas ir leģendāras, savukārt biezputras ir populārākais un ikdienā visbiežāk no graudaugu pārslām gatavotais ēdiens. Tomēr graudaugu ēdieni var būt ļoti daudzveidīgi, tādēļ konkursa mērķis ir apkopot veselīgu, garšīgu un interesantu graudaugu ēdienu receptes – ne tikai putras. Līdz šim konkursam iesūtītās receptes liecina, ka māmiņu iztēle un prasmes oriģinālu ēdienu pagatavošanai netrūkst, par ko liels gandarījums. Vēlos uzsvērt, ka uzvarētājiem par godu oriģinālākās receptes publicēsim uz „Herkuless” produktu iepakojuma, kas tirdzniecības vietās būs pieejami jau šī gada pavasarī!”

 

Konkursa mērķis ir lauzt stereotipu par biezputrām kā vienīgo graudaugu pārslu ēdienu un mudināt dalīties radošos padomos un receptēs. Proti, līdzās tradicionālai un klasiskai vērtībai kā putra uzdrošināties pagatavot pat latviskus suši un citus netradicionālus un interesantus ēdienus no graudaugiem.

 

Sandija Salaka, „Māmiņu klubs” vadītāja: „Esam gandarīti par māmiņu aktivitāti un saņemtajām receptēm, kas atklāj neiedomājamu graudaugu ēdienu daudzveidību, piemēram, aknu un graudaugu plācenīši, gaļas un pārslu bumbiņas, plāceņi, kūkas un sacepumi! Konkursa dalībnieces apzinās graudaugu svarīgo nozīmi ikdienas uzturā, un ir ieinteresētas ģimenē izkopt veselīgus ēšanas paradumus, tamdēļ atsaucība šim konkursam ir ļoti liela. Noteikti iesaku vēl izmantot laiku līdz konkursa noslēgumam – gan lai iepazītos ar recepšu daudzveidību, gan cīnītos par Lielo pārsteiguma balvu!”

Lai piedalītos „Rīgas Dzirnavnieks” kopā ar „Māmiņu klubu” organizētajā konkursā par oriģinālāko graudaugu recepti, jāreģistrējas portālā www.maminuklubs.lv

Komentāri

Dzirkstele.lv aicina interneta lietotājus, rakstot komentārus, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro minētos noteikumus, komentārs var tikt izdzēsts vai autors var tikt bloķēts. Administrācijai ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem. Jūsu IP adrese tiek saglabāta.