Svētdiena, 21. decembris
Toms, Tomass, Saulcerīte
weather-icon
+4° C, vējš 1.34 m/s, Z-ZR vēja virziens

Putras dienas pasākumi

„Rīgas Dzirnavnieks”, kuram ir ilgu gadu graudaugu pārslu „Herkuless” un putru „AXA” ražošanas tradīcijas, Starptautiskajā putras dienā, 10.oktobrī, uzsācis labdarības projektu „Uzdāvini putru”. Tajā  uzņēmums aicina iedzīvotājus sociālajos medijos simboliski atbalstīt tās daudzbērnu ģimenes Latvijā, kurām tas visvairāk nepieciešams. Par katru, kas iesaistīsies šajā projektā, „Rīgas Dzirnavnieks” uzdāvinās vienu putru šīm daudzbērnu ģimenēm.

Projekts norisinās uzņēmumam „Rīgas Dzirnavnieks” sadarbojoties ar sabiedrisko organizāciju „Paēdušai Latvijai”. Tās ietvaros reģistrētie sociālo mediju lietotāji varēs simboliski uzdāvināt putru, noklikšķinot „like” Facebook lapā „AXA Latvija” vai „man patīk” Draugiem.lv „AXA” lapā. Uzdāvināt putru varēs arī tvitera konta „@AXA_lv” sekotāji.

Sacensībās noteiks labāko putras ēdāju, savukārt pavāru konkursā – garšīgākās putras vārītāju.

Putras dienas Latvijā ar izglītojošām un izklaidējošām aktivitātēm „Rīgas Dzirnavnieks” organizē jau otro gadu, tādā veidā sabiedrībā popularizējot putru kā veselīgu un nozīmīgu sabalansēta uztura sastāvdaļu. Par neatņemamu Putras dienas sastāvdaļu kļuvis konkurss „Labākais putras ēdājs 2011″, kurā no iedzīvotājiem tiek izvēlēts viens vislabākais putras pazinējs. Konkursa fināls norisināsies 14.oktobrī plkst.14.00 tirdzniecības centrā „Galleria Riga”, Dzirnavu ielā 67, Rīgā.

Atšķirībā no pērnā gada šogad starp labāko restorānu pavāriem tiks noteikts arī „Labākais putras vārītājs 2011″. Šoreiz Putras diena Latvijā veltīta jaunu putras tradīciju apzināšanā. Ikviens putras ēdājs var piedalīties sacensībās, uzrakstot mūsdienu putras ticējumu vai sakāmvārdu www.axaclub.lv.

Latvijā putru ēšanai ir senas tradīcijas. Mūsdienās tās ir ieguvušas jaunu veidolu un ir gan vienkārši, gan garšīgi pagatavojamas. Turklāt uztura speciālisti ir vienisprātis, ka graudaugu putras ir enerģijas un spēka avots, jo satur saliktos ogļhidrātus, kas organismā nodrošina lēnu cukura līmeņa paaugstināšanos – tātad pakāpenisku un ilgstošu enerģiju.

Komentāri

Dzirkstele.lv aicina interneta lietotājus, rakstot komentārus, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro minētos noteikumus, komentārs var tikt izdzēsts vai autors var tikt bloķēts. Administrācijai ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem. Jūsu IP adrese tiek saglabāta.