Abonē e-avīzi "Dzirkstele"!
Abonēt

Reklāma

Cāļa filejas gabaliņi medus mērcē

• 400 – 500 gramu cāļa krūtiņas filejas,
• 1 olas baltums,
• 40 gramu kukurūzas cietes,
• 30 mililitru sojas mērces,
• 1 ēdamkarote sezama sēklu eļļas,
• 7 grami ingvera saknes,
• 2 ķiploka daiviņas,
pipari,
kukurūzas ciete apviļāšanai,
augu eļļa cepšanai.
Mērcei:
• 40 gramu medus,
• 40 gramu kečupa,
• 50 mililitru ūdens,
• 15 mililitru citrona sulas,
• 2 ēdamkarotes sojas mērces,
• 1 ēdamkarote sezama sēklu eļļas,
• 10 gramu ingvera saknes,
• 2 ķiploka daiviņas,
• 1 ēdamkarote sezama sēklu.

Ja šā ēdiena pagatavošanai iegādāsimies un izmantosim receptē norādīto sezama sēklu eļļu, varēsim baudīt cāļa gaļu ķīniešu gaumē. Šoreiz gan tās vietā iztiku ar maciņam draudzīgāko un jau mājās esošo saulespuķu eļļu, tādēļ maltīte bija tikai aptuveni pietuvināta šīs Austrumāzijas valsts ēdienam, bet arī tāpat tā garšoja lieliski.

Olas baltumam piemaisīju sojas mērci, eļļu, rīvētu svaiga ingvera sakni, sasmalcinātus ķiplokus un melnos piparus. Cāļa krūtiņas filejas sagriezu gabaliņos. Tiem pievienoju pagatavoto marinādi un kukurūzas cieti (pēdējā laikā gan tā ir pazudusi no veikalu plauktiem). Visu sajaucu un atstāju stundu ievilkties.
Sausā pannā apcepu sezama sēkliņas, pēc tam tās no pannas noņēmu. Savukārt mērcei pannā ielēju eļļu, pieliku sarīvētu ingvera sakni un spiedē sasmalcinātus ķiplokus un tos viegli apcepu. Tad pievienoju kečupu, medu, citrona sulu, ūdeni un sojas mērci. Visu kopā uzvārīju un minūtes piecas vēl pavārīju.
Iemarinētos filejas gabaliņus apviļāju kukurūzas cietē un apcepu citā pannā ar augu eļļu. Pēc tam samaisīju gaļu ar medus mērci. Pirms baudīšanas visu vēl pārkaisīju ar apceptajām sezama sēkliņām.

– Brigita Skaistkalne

Līdzīgi raksti

Reklāma

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
Gulbenes novads - Dzirkstele.lv komanda.