Abonē e-avīzi "Dzirkstele"!
Abonēt

Reklāma

Cepumi ar žāvētiem augļiem un kanēli

Foto: Brigita Skaistkalne

Sastāvdaļas
● 100 gramu sviesta,
● 100 gramu biezpiena,
● 50 gramu cukura,
● 150 gramu miltu,
● sauja valriekstu kodolu,
● sauja rozīņu,
● 100 gramu bieza zemeņu ievārījuma,
● 1 ēdamkarote piena,
● ½ tējkarotes kanēļa,
● 1 ēdamkarote cukura.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Mīkstu sviestu ar koka karoti saberzu kopā ar cukuru, pievienoju biezpienu un samaisīju visu kopā. Tad piesijāju miltus un samīcīju mīklu, lai tā vairs nelīp pie rokām, savēlu bumbā un ievietoju uz stundu ledusskapī. Pēc tam sadalīju divās vienādās daļās (nolēmu veidot divas ruletes), uz silikona paklājiņa katru izveltnēju taisnstūra veidā un pārsmērēju ar biezu zemeņu ievārījumu. Pārkaisīju ar iepriekš karstā ūdenī paturētām un apsusinātām rozīnēm un žāvētām dzērvenēm, kā arī ar sadrupinātiem riekstiem. Satinu ruletes, izkārtoju uz plāts, kas izklāta ar cepamo papīru, un katrai ik pa pāris centimetriem ar nazi iegriezu, bet ne līdz galam. Tās vēl pārsmērēju ar pienu un pārkaisīju ar kanēli un cukuru. Liku cepties līdz 180 grādiem uzkarsētā cepeškrāsnī apmēram 30 minūtes. Pēc tam ruletes atdzesēju un pa iegrieztajām vietām sagriezu līdz apakšai, lai veidojas cepumiņi.

Brigita Skaistkalne

Līdzīgi raksti

Reklāma

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
Gulbenes novads - Dzirkstele.lv komanda.