Abonē e-avīzi "Dzirkstele"!
Abonēt

Reklāma

Ābolu pīrāgs ar skābā krējuma krēmu

Foto: Brigita Skaistkalne

Mīklai:
● 125 grami sviesta,
● 125 grami cukura,
● 10 gramu vaniļas cukura,
● šķipsniņa sāls,
● 200 gramu miltu,
● 3 tējkarotes cepamā pulvera,
● 3 olas,
● 3 ēdamkarotes saldā krējuma.
Pildījumam:
● 600 gramu ābolu,
● 1 ēdamkarote citrona sulas,
● 200 gramu skābā krējuma,
● 2 olas,
● 40 gramu kukurūzas cietes (jeb 20 gramu kartupeļu cietes),
● 75 grami cukura,
● vaniļas ekstrakts vai vaniļas cukurs.

Šajā pīrāgā lieliski sader kopā skābie, sulīgie āboli, maigā mīkla un saldenais skābā krējuma pārlējums.

Mīkstu sviestu saberzu kopā ar cukuru, vaniļas cukuru un sāli. Pievienoju pa vienai olas, visu samaisot ik pēc katras olas pielikšanas. Piekaisīju kopā ar cepamo pulveri izsijātus miltus un pielēju saldo krējumu.

Sagatavoju 26 centimetru diametra lielo veidni ar noņemamu gredzenu, to izklājot ar cepamo papīru, ko vēl mazliet ietaukoju ar sviestu. Izlīdzināju tur mīklu.

Ābolus nomizoju, izgriezu serdes, bet mīkstumu sagriezu plānās daiviņās. Ābolus pārslacīju ar citronu sulu, lai tie nebrūnētu. Tad izliku ābolus virs mīklas un veidni ievietoju līdz 175 grādiem uzkarsētā cepeškrāsnī. Cepu 15 minūtes.

Pārlējumam samaisīju skābo krējumu, olas, kukurūzas cieti, vaniļas cukuru un cukuru. Krēmu izlīdzināju pāri āboliem un liku cepties apmēram stundu. Pirms baudīšanas pīrāgu atstāju veidnē līdz pilnīgai atdzišanai.

– Brigita Skaistkalne

Līdzīgi raksti

Reklāma

Komentāri ir slēgti

Komentāri (1)

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
Gulbenes novads - Dzirkstele.lv komanda.