Sastāvdaļas
● 200 gramu margarīna,
● 500 gramu kviešu miltu,
● 1 glāze alus;
pildījumam –
● 350 gramu cauraugušas kūpinātas gaļas,
● liels sīpols,
● maltu piparu maisījums,
● ķimenes.
Margarīnu un miltus ar nazi bļodā sakapāju, pakāpeniski pielejot alu. Samīcīju mīklu, ko uz pusstundu, kamēr gatavoju pildījumu, ievietoju ledusskapī. Gaļu un sīpolu sīki sagriezu, mazliet pannā apsutināju, piekaisot piparus. Mīklu izveltnēju, ar karotīti liku uz tās pildījumu, pārlokot pāri mīklu un ar glāzi maliņas labi saspiežot kopā, lai veidojas nelieli pīrādziņi pusmēnestiņa formā. Tos izvietoju uz plāts, kas izklāta ar cepamo papīru, pārsmērēju ar sakultu olu, pārkaisīju ar ķimenēm un cepu līdz 180 grādiem uzkarsētā cepeškrāsnī minūtes 25.
– Brigita Skaiskalne