Ātrais jāņusiers

(Gatavošanas laiks - 20 min + laiks lieko sūkalu notecināšanai. Siera pagatavošanai būs nepieciešama vismaz 50x50 cm liela marle divās kārtās)

Sastāvdaļas:

2,5 l piena (ar jebkuru tauku saturu),

1,5 l kefīra (ar jebkuru tauku saturu),

1 ēdamk. ķimeņu,

0,5 tējk. kurkumas (dzeltenās krāsas iegūšanai, var nepievienot),

1-2 tējk. sāls.


Pagatavošana

1. Lielā sietā ieklāj dubulti salocītu marli, ko izmantosi siera nokāšanai.

2. Katlā uzkarsē pienu. Kad piens sāk celties uz augšu, pielej kefīru un, visu maisot, sildi, līdz sāk atdalīties sūkalas.

3. Pieber ķimenes, samaisi.

4. Izkās maisījumu caur sietu ar marli.

5. Pievieno masai sāli un kurkumu, visu samaisi.

6. Aizsien marli un atstāj to vēsumā līdz nākamajai dienai. Ja vēlies, lai siers ir stingrāks, nospied to zem sloga.

Pievieno komentāru

Ēdamprieki