Baklažānu “picas”

Sastāvdaļas
● 1-2 baklažāni
● sāls
● eļļa
● kečups vai cita mērce
● ķiploki
● svaigi tomāti
● siers “Mozzarella Mini”
● garšvielas

Par picām gan tās varam saukt stipri nosacīti, jo tās parasti gatavo cepeškrāsnī. Taču šoreiz nolēmu procesu nesarežģīt un tikt pie gardas uzkodas, izmantojot pannu un plīts virsmu. Bet vispirms, lai tos baudītu, baklažānus nomazgāju, sagriezu apmēram centimetru biezās ripiņās un uz nepilnu pusstundu iemērcu sālsūdenī, lai tādējādi izvairītos no iespējamā rūgtuma. Pēc tam ripiņas apsusināju un pannā ar augu eļļu apcepu no abām pusēm līdz gatavībai. Tad katru “picas sagatavi” pārsmērēju ar aso kečupu un pārsedzu ar plānu svaiga tomāta ripiņu, uzbēru kaltēto ķiploku granulas un virsū uzliku mazliet saplacinātu mazo mocarellas bumbiņu, uzkaisot arī Provansas garšvielu. Šādi sagatavotos baklažānus pannā vēl dažas minūtes pacepu, līdz siers jau bija nedaudz pakusis. Rotāšanai lieliski noderētu svaiga bazilika lapiņas, taču izlīdzējos ar pētersīļu zaļumiem. Garšoja lieliski!

Pievieno komentāru

Ēdamprieki