Sastāvdaļas
● 100 gramu biezpiena,
● 50 gramu sviesta,
● 2-3 banāni,
● 50 gramu cukura vai pūdercukura,
● vaniļas cukurs garšai,
● dzērvenes,
● 3 ēdamkarotes drupinātu riekstu.
Mīkstu sviestu ar mikseri saputoju kopā ar pūdercukuru, vaniļas cukuru un biezpienu. Šoreiz gan tas nebija biezpiens “parastais”, bet izmantoju saldo “Citroniņu”, tādēļ cukuru pievienoju pavisam nedaudz. Banānu gabaliņus līdz pusei apsmērēju ar iegūto krēmu un apkaisīju ar iepriekš uz pannas apgrauzdētiem un sadrupinātiem Indijas riekstiem. Šim nolūkam labi derēs arī zemesrieksti vai kādi citi. “Svecītes” izkārtoju uz lēzena šķīvja un caur konditorejas uzgali tām katrai uzspiedu pa “liesmiņai”, ko savukārt vēl rotāju ar svaigu dzērvenīti.
Padomi
● Banānus izvēlējos pēc iespējas garākus un taisnākus – tā tos varēju labāk sagriezt apmēram 5-6 centimetrus garos gabaliņos, vispirms gan, protams, nomizojot.
● Lai banāni nekļūtu brūngani, tos mazliet apslacīju ar citrona sulu.
Brigita Skaistkalne