Biešu kūka ar skābā krējuma krēmu 9

Sastāvdaļas biskvītam:
    ◆ 500 g sarkano biešu,
    ◆ 360 g miltu,
    ◆ 120 ml olīveļļas,
    ◆ 30 g ingvera,
    ◆ 1 apelsīns,
    ◆ 1 citrona miziņa, sarīvēta,
    ◆ 4 olas,
    ◆ 50 g brūnā cukura,
    ◆ 4‒6 ēdamkarotes medus,
    ◆ 2 tējkarotes cepamā pulvera,
    ◆ vaniļas ekstrakts.

Sastāvdaļas krēmam:
    ◆ 0,5 kg 25 % skābā krējuma,
    ◆ 100 g cukura,
    ◆ vaniļas ekstrakts,
    ◆ 0,5 kg krēmsiera,
    ◆ dzērveņu vai brūkleņu ievārījums.

Pagatavošana
Nomizo bietes un sarīvē uz smalkās rīves. Biešu masai pievieno olīveļļu, svaigi spiestu apelsīna sulu, smalki sarīvētu ingveru, vaniļas ekstraktu, rīvētu citrona miziņu un visu kopā samaisa. Atdala olas dzeltenumu no baltuma. Dzeltenumu saputo kopā ar cukuru un medu. Olu baltumu puto, līdz veidojas stingras putas. Miltus ar cepamo pulveri pievieno biešu masai un samaisa, tad pievieno olu dzeltenumu masu, beigās iecilā olu baltumu. Liek kūkas formā un cep 30‒35 minūtes 180 grādu temperatūrā. Gatavību pārbauda ar koka irbulīti. Gatavo kūkas pamatni izņem no cepeškrāsns un ļauj tai padzist 10 minūtes, tikai tad ņem laukā no formas.
Kamēr biskvīts dziest, gatavo skābā krējuma krēmu. Skābo krējumu ar cukuru un vaniļas ekstraktu saputo, līdz krējuma masa kļūst stingrāka, tad pievieno krēmsieru un turpina putot, līdz iegūst viendabīgu masu.   
Biešu biskvītu pārgriež uz pusēm, pirmo kārtu pārklāj ar izvēlēto ievārījumu un pusi krēma, tas liek virsū otru biskvīta kārtu, kuru pārklāj ar atlikušo krēmu. Kūku dekorē ar saldētām ogām – jāņogām, upenēm un citām.

Pievieno komentāru

Komentāri 9

boy ;P

NO!!!!!!!
Cat ja būtu ar putukrējumu tad ja, bet tā ne!!!
:P

pirms mēneša, 2020.10.18 12:18

wolf :P

CAT!!! MARŠ UZ ČATU A NEVIS KŪKAS TE SKATĪTIES!!!

pirms mēneša, 2020.10.18 12:23

Ēdamprieki