Informējam, ka šajā tīmekļa vietnē tiek izmantotas sīkdatnes (angļu val. "cookies"). Sīkdatne uzkrāj datus par vietnes apmeklējumu. Dati ir anonīmi un palīdz piedāvāt Jums piemērotu saturu un reklāmas. Turpinot lietot šo vietni, Jūs piekrītat, ka mēs uzkrāsim un izmantosim sīkdatnes Jūsu ierīcē. Savu piekrišanu Jūs jebkurā laikā varat atsaukt, nodzēšot saglabātās sīkdatnes.

Sapratu

Burkānu biezzupa

650 g burkānu,
2 kartupeļi,
1 sīpols,
4 daiviņas ķiploka,
200 ml saldā krējuma,
sāls, pipari un citas garšvielas pēc izvēles (1 tējkarote karija, ¼‒1/2 tējkarote kajēnas piparu, 1 tējkarote ingvera pulvera un 1 tējkarote sinepju sēklu),
sviests un eļļa cepšanai.

Zupas katlā sviestā, kuram pievieno nedaudz eļļas (lai izvairītos no sviesta piedegšanas), liek cepties nomizotus un sagrieztus sīpolus un ķiplokus kopā ar izvēlētajām garšvielām. Kad garšaugi un garšvielas apcepušies, ber klāt nomizotus un sagrieztus dārzeņus – burkānus un kartupeļus. Kādu brīdi apcep arī tos un pielej ūdens tik daudz, lai mazliet nosedz dārzeņus (ja patīk plānākas biezzupas, tad ūdeni pievieno vairāk). Vāra, līdz dārzeņi mīksti. Zupas masu sablendē, pievieno saldo krējumu un, ja nepieciešams, papildina ar garšvielām. Pasniedz ar pistācijām, grauzdiņiem u.tml.

Pievieno komentāru

Ēdamprieki