Informējam, ka šajā tīmekļa vietnē tiek izmantotas sīkdatnes (angļu val. "cookies"). Sīkdatne uzkrāj datus par vietnes apmeklējumu. Dati ir anonīmi un palīdz piedāvāt Jums piemērotu saturu un reklāmas. Turpinot lietot šo vietni, Jūs piekrītat, ka mēs uzkrāsim un izmantosim sīkdatnes Jūsu ierīcē. Savu piekrišanu Jūs jebkurā laikā varat atsaukt, nodzēšot saglabātās sīkdatnes.

Sapratu

Burkānu – šokolādes kūka

Nepieciešams:
3 olas,
100 g brūnā cukura,
80 ml neitrālas garšas augu eļļas (izmantoju vīnogu kauliņu eļļu),
250 g smalki sarīvētu burkānu,
2 tējkarotes cepamā pulvera,
30 g kakao pulvera,
250 g kviešu miltu,
garnēšanai – 100 g baltās šokolādes vai arī 200 ml saldā krējuma.

Pagatavošana:
Olas saputo ar cukuru, līdz tas ir pilnībā izkusis. Iemaisa augu eļļu un sarīvētos burkānus. Atsevišķā traukā samaisa sausās sastāvdaļas – miltus, kakao, cepamo pulveri. Sauso sastāvdaļu maisījumu pēc tam sajauc kopā ar olu–burkānu masu un saputo, līdz masa vienmērīga. Cepšanai izmantoju 20 cm apaļo formu, taču droši var izmantot arī kādas citas formas kūkas veidni. Cep līdz 180°C grādiem sakarsētā cepeškrāsnī kādas 30–40 minūtes, līdz kūka izcepusies. Atdzisušu rotā ar kausētu balto šokolādi. Var arī pārgriezt uz pusēm un pa vidu iesmērēt saputotu saldo krējumu.

Pievieno komentāru

Ēdamprieki