Burkānu un seleriju biezzupa

Sastāvdaļas
● 4 palieli burkāni
● 3 seleriju kāti
● 40 gramu sviesta
● 2 tējkarotes koriandra sēkliņu
● 1 tējkarote malta kumīna
● 750 mililitru dārzeņu buljona
● 4 šķēles tostermaizes
● eļļa cepšanai
● citrona sula.

Burkānus nomizoju un sagriezu plānās šķēlītēs, seleriju kātus – mazos gabaliņos. Pannā sakarsēju sviestu un tajā burkānus kopā ar selerijām pāris minūšu pasautēju. Tad pievienoju rupji saberztas koriandra sēkliņas un kumīnu jeb romiešu ķimenes – šo garšaugu gan nevajag jaukt ar ķimenēm “parastajām”. Visu cepu pannā vēl minūtes četras.
Katlā buljonam pievienoju apceptos dārzeņus, uzvārīju un uz nelielas uguns turpināju vārīt apmēram pusstundu. Pēc tam katlu noņēmu no uguns, mazliet padzesēju un ar rokas blenderi sasmalcināju zupu biezenī, piekaisīju piparus, pagaršoju, vai nevajag vēl mazliet sāls, un vēlreiz uzkarsēju.
Zupa lieliski garšoja ar grauzdiņiem. Baltmaizi sagriezu kubiņos, iebēru tos pannā ar sakarsētu eļļu un apcepu gaiši brūnus. Vārījumu tad lēju šķīvjos un pievienoju grauzdiņus, ko vēl apslacīju ar citrona sulu – tā piešķīra īpašu garšas niansi. Sakapātu koriandra lapiņu vietā iztiku ar pētersīļu zaļumiem.

Pievieno komentāru

Ēdamprieki