Abonē e-avīzi "Dzirkstele"!
Abonēt

Reklāma

Cāļa filejas karijs ar ananasiem un spinātiem

● cāļa krūtiņas fileja — 400 g,
● konservēti ananasi — 200 g,
● kokosriekstu piens — 400 ml,
● spināti — 20 g vai vairāk,
● Āzijas garšviela,
● olīveļļa,
● rīsu nūdeles,
● sāls.

Šoreiz vēlējos baudīt kaut ko eksotiskāku, jo kokosriekstu piena kārba mājās jau gozēja savus sānus, lai liktu to lietā, arī mazā konservēto ananasu kārbiņa šim nolūkam noderēja, atlika tikai iegādāties cāļa krūtiņas mazās filejas, kas lieliski izmantojamas šādiem ēdieniem, un Āzijas garšvielu. To gan atradu bez ananasa garšas, bet ar zivju mērces pulvera piedevu, kas pie šādām niansēm nepieradušiem ēdājiem varētu pat neiet pie dūšas. Taču te, protams, varam izlīdzēties arī ar mums ierastākajām un pieejamajām garšvielām – sāli, cukuru, ķiplokiem, sīpoliem, Kajennas pipariem, ingveru, koriandru, citronzāli, laima sulu un citām.

OLĪVEĻĻĀ APCEPU gabaliņos sagrieztu cāļa fileju un pievienoju garšvielu maisījumu. Pieliku arī kokosriekstu pienu un konservēto ananasu gabaliņus un visu uzkarsēju. Pēc tam iemaisīju noskalotus spinātus.

Ēdienu papildināju ar rīsu nūdelēm, ko pagatavoju pēc norādījumiem uz iepakojuma. Tas bija pavisam vienkārši – katliņā uzvārīju ūdeni, pievienoju sāli un nūdeles, uzliku vāku un noņēmu no uguns. Pēc 3–5 minūtēm nokāsu un nūdeles noskaloju aukstā ūdenī.

– Teksts un foto: Brigita Skaistkalne

Līdzīgi raksti

Reklāma

Komentāri ir slēgti

Komentāri (1)

  1. Nu tada mireju zacene….mes gan ar antonu sodien svinesim pavasari piknikaa..cepsim saslikus dzersim vodku un pa mazu upiti celosim ar lodku..kads zalums apkart..putnini civina driz ziedes ievas..lai jauka svetdiena…visiem

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
Gulbenes novads - Dzirkstele.lv komanda.