Abonē e-avīzi "Dzirkstele"!
Abonēt

Reklāma

Cāļu šķiņķīši ar nūdelēm

● 800 gramu cāļa gaļas,
● 150 gramu nūdeļu,
● 1 burkāns,
● 1 sīpols,
● 1 selerijas kāts,
● sāls,
● malti melnie pipari vai garšvielas vistas gaļas ēdieniem,
● 50 mililitru augu eļļa

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Vakariņām vai pusdienām varam pagatavot reizē gan putnu gaļu, gan piedevas. Šoreiz izmantoju izteikti platas olu un miltu nūdeles un atkaulotus cāļu šķiņķīšus bez ādas, taču derēs arī, piemēram, stilbiņi vai spārniņi.

Sīpolu nomizoju un sagriezu ceturtdaļās, pēc tam – smalkāk, arī selerijas kātu sagriezu gabaliņos. Dziļajā pannā uzkarsētā augu eļļā apmaisot tos apcepu līdz zeltainumam. Notīrītu burkānu sarīvēju uz vidēji rupjas rīves un liku tiem klāt. Visu kopā uz lielas uguns, neaizmirstot apmaisīt, cepu apmēram četras minūtes.

Noskalotus, apsusinātus šķiņķīšus sadalīju mazākos gabaliņos un, kad burkāni jau bija apcepušies, pievienoju pannā. Tos kopā ar dārzeņiem un garšvielām cepu uz vidējas uguns, ik pa laikam apmaisot, līdz gaļas gatavībai. Pēc tam pieliku nūdeles, izlīdzinot pa visu pannu starp gaļas gabaliņiem, un pārlēju ar vārītu ūdeni tā, lai tās būtu pārklātas. Uzliku pannai vāku un visu uz nelielas uguns, lai pannas saturs stipri nevārās, sautēju, līdz nūdeles mīkstas un ēdiens gatavs celšanai galdā.

– Teksts un foto: Brigita Skaistkalne

Līdzīgi raksti

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
Gulbenes novads - Dzirkstele.lv komanda.