Čijas sēklu pudiņš ar kivi un avenēm

Sastāvdaļas:

● 300 mililitru kefīra ● 2 tējkarotes čijas sēklu ● 1 tējkarote šķidra medus ● 1-2 kivi  ● avenes.

Maģiskās sēkliņas – čijas jeb Spānijas salvijas sēklas, ir bagātas ar augstvērtīgām olbaltumvielām, aminoskābēm, omega taukskābēm, vitamīniem, minerālvielām, antioksidantiem, šķiedrvielām, nesatur glutēnu, holesterīnu, un arī deserti no tām ir viegli pagatavojami. Viena nelaime – izmeklējos tās visos savas pilsētas veikalos, taču tā arī neatradu... Zinot, ka tās meklēju, sēkliņas man tomēr uzdāvināja, jo Pierīgas lielveikalos tās ir iegādājamas, pie tam audzētas pat dažādās valstīs – gan Paragvajā, gan Bolīvijā.

   Samaisīju kefīru ar čijas sēklām un atstāju pa nakti ledusskapī. Sēkliņas tā var briedināt līdz pat trīs dienām, un jo ilgāk tās stāvēs, jo vairāk uzbriedīs un pudiņš būs biezāks. Nākamajā dienā nomizoju un sablendēju kivi augli un saldumam tam vēl piemaisīju šķidru medu. Sēkliņu pudiņu sajaucu un izliku trauciņos, virsū liekot sasmalcināto kivi, un tad kopā ar avenēm jau varēju nogaršot gardo spirdzinājumu.

Pievieno komentāru

Ēdamprieki