Informējam, ka šajā tīmekļa vietnē tiek izmantotas sīkdatnes (angļu val. "cookies"). Sīkdatne uzkrāj datus par vietnes apmeklējumu. Dati ir anonīmi un palīdz piedāvāt Jums piemērotu saturu un reklāmas. Turpinot lietot šo vietni, Jūs piekrītat, ka mēs uzkrāsim un izmantosim sīkdatnes Jūsu ierīcē. Savu piekrišanu Jūs jebkurā laikā varat atsaukt, nodzēšot saglabātās sīkdatnes.

Sapratu

Cūku pupu un tomātu salāti

Sastāvdaļas:
◆ 600 g dažāda lieluma, formas un krāsas tomātu,
◆ 200 g izvārītu un izlobītu cūku pupu,
◆ 1 neliels sarkanais sīpols,
◆ 1 lielā mocarellas bumba,
◆ lazdu rieksti, dažādas sēkliņas.

Mērcei:
◆ 30 ml olīveļļas,
◆ 2 tējkarotes balzametiķa,
◆ 1 tējkarote medus,
◆ svaigi pētersīļi,
◆ svaigs baziliks,
◆ 1 daiviņa ķiploka,
◆ 1 tējkarote Dižonas sinepju,
◆ 2 tējkarotes kaperu,
◆ sāls, pipari.

Gatavo mērci – zaļumus smalki sakapā. Atsevišķā traukā caur spiedi izspiež ķiploku, tam pievieno kaperus, sinepes un medu. Kaperus saspiež kopā ar pārējām sastāvdaļām. Kad tās savienojušās, pievieno olīveļļu un visu kārtīgi samaisa. Liek klāt sakapātos zaļumus, balzametiķi, sāli un piparus pēc garšas. Pēc patikas sagriež tomātus un sīpolu smalkās ripiņās. Uz šķīvja vai lēzenā traukā kārto tomātus un sīpola ripiņas (ja vēlas, pārkaisa ar sāli un pipariem), pa virsu liek mērci, tad cūku pupas. Salātu virspusē kārto mocarellas šķēles un vēl mērci. Garnē ar apceptiem riekstiem un sēkliņām.

Pievieno komentāru

Ēdamprieki