Sastāvdaļas:
◆ 600 g dažāda lieluma, formas un krāsas
tomātu,
◆ 200 g izvārītu un izlobītu cūku pupu,
◆
1 neliels sarkanais sīpols,
◆ 1 lielā mocarellas bumba,
◆
lazdu rieksti, dažādas sēkliņas.
Mērcei:
◆ 30
ml olīveļļas,
◆ 2 tējkarotes balzametiķa,
◆ 1
tējkarote medus,
◆ svaigi pētersīļi,
◆ svaigs
baziliks,
◆ 1 daiviņa ķiploka,
◆ 1 tējkarote
Dižonas sinepju,
◆ 2 tējkarotes kaperu,
◆ sāls,
pipari.
Gatavo mērci – zaļumus smalki sakapā. Atsevišķā traukā caur spiedi izspiež ķiploku, tam pievieno kaperus, sinepes un medu. Kaperus saspiež kopā ar pārējām sastāvdaļām. Kad tās savienojušās, pievieno olīveļļu un visu kārtīgi samaisa. Liek klāt sakapātos zaļumus, balzametiķi, sāli un piparus pēc garšas. Pēc patikas sagriež tomātus un sīpolu smalkās ripiņās. Uz šķīvja vai lēzenā traukā kārto tomātus un sīpola ripiņas (ja vēlas, pārkaisa ar sāli un pipariem), pa virsu liek mērci, tad cūku pupas. Salātu virspusē kārto mocarellas šķēles un vēl mērci. Garnē ar apceptiem riekstiem un sēkliņām.
Pievieno komentāru