Dārzeņi ar kvinoju

Sastāvdaļas:

● 200 gramu kvinojas
● 1 sarkanais saldais pipars
● 1 cukīni
● 1 sīpols
● 100 gramu ķirštomātiņu
● 1 avokado
● pētersīļi
● olīveļļa
● citrona sula
● 1 tējkarote sinepju
● 1 tējkarote medus
● sāls.

Kvinojas putraimus noskaloju, liku katlā, pārlēju ar apmēram 750 mililitriem ūdens un vārīju 15 – 20 minūtes uz vidējas uguns. Zem vāka tos atstāju katlā uzbriest, pēc tam atdzesēju.

   Sīpolu nomizoju, sagriezu gabaliņos un pannā ar uzkarsētu eļļu apcepu caurspīdīgus. Pēc tam pievienoju strēmelītēs sagrieztu saldo piparu, gabaliņos sagrieztu cukīni un cepu dārzeņus, līdz tie zeltaini brūni. Nu tiem piemaisīju uz pusēm pārgrieztus ķirštomātiņus, sāli un piparus.

   Izvārīto kvinoju ar dakšiņu pairdināju un savienoju ar apceptajiem dārzeņiem. Pieliku arī gabaliņos sagrieztu un ar citrona sulu apslacītu avokado un sasmalcinātus pētersīļu zaļumus.

   Ja vēlamies šo ēdienu baudīt kā siltos salātus, jāpagatavo arī mērcīte. Sajaucu olīveļļu kopā ar sinepēm, medu un sāli. Viendabīgo masu pēc tam pārlēju kvinojai ar dārzeņiem un viegli iemaisīju. Jāteic gan, ka kuskusa ēdieni man tomēr garšo labāk, pie kvinojas vēl jāpierod...

Pievieno komentāru

Ēdamprieki