Dārzeņu un maltās gaļas sacepums

Sastāvdaļas:
● 400 gramu maltās gaļas
● 0,5 kilograms kartupeļu
● 1 kabacītis
● 1 sīpols
● 2 tomāti
● ķiploki
● siers
● 100 gramu majonēzes
● 100 gramu skābā krējuma
● 2 tējkarotes kečupa
● sāls un citas garšvielas pēc izvēles
● augu eļļa

Lai baudītu šo sātīgo sacepumu, vispirms maltajai gaļai piemaisīju garšvielas. Notīrīju un spiedē sasmalcināju dažas ķiploka daiviņas. Sieru sarīvēju uz rupjās rīves. Kartupeļus un jauno kabacīti nomizoju un sagriezu ne pārāk biezās pusripiņās. Arī nomizotus sīpolus un tomātus sagriezu tāpat. Mērcei samaisīju majonēzi kopā ar skābo krējumu un kečupu.

Veidni mazliet ietaukoju ar augu eļļu. Kartupeļiem piemaisīju garšvielas un sāli, tad tos izkārtoju veidnes apakšā un pārsmērēju ar mērci. Virsū izliku sīpolus, pēc tam malto gaļu, tad – tomātu ripiņas kopā ar sasmalcinātiem ķiplokiem. Virs tiem savukārt izkārtoju sagrieztos kabačus. Atkal visu pārsmērēju ar mērci un visbeidzot – pārkaisīju ar sieru. Liku cepties līdz 180 grādiem uzkarsētā cepeškrāsnī. Kad maltā gaļa un kartupeļi bija gatavi, ēdienu cēlu no plīts laukā.

Pievieno komentāru

Ēdamprieki