• vairākas franču baltmaizes vai ciabatas jeb čabatas šķēlītes,
• 2 tomāti,
• 3 ķiploka daiviņas,
• kaperi,
• olīveļļa,
• sāls,
• malti melnie pipari,
• zaļumi.
Šīs maizītes atgādina itāļu uzkodu jeb brusketu. Šoreiz gan – pavisam vienkāršs tās variants, un pat pusstunda nebūs vajadzīga, lai ar tām jau mielotos.
Maizes šķēlītes no abām pusēm apslacīju ar olīveļļu un no abām pusēm arī apcepu pannā.
Sasmalcināju ķiplokus un kaperus. Tomātus nomazgāju, apsusināju papīra dvielī un sagriezu smalkos kubiņos. Samaisīju ar ķiplokiem, kaperiem, sāli un pipariem, izliku uz apceptajām maizītēm, pēc tam vēl papildus pārslacīju ar olīveļļu un rotāju ar zaļumiem. Gatavs!
– Teksts un foto: Brigita Skaistkalne