Kabaču un citu dārzeņu zupa ar kausēto sieru

Sastāvdaļas
● 1,5 litri ūdens,
● 100 gramu kausētā siera,
● 1 neliels kabacītis,
● 1 saldais pipars,
● 1 burkāns,
● 2 kartupeļi,
● 1 ķiploka daiviņa,
● 1 ēdamkarote sviesta,
● dilles,
● malti melnie pipari,
● sāls.
Šo zupu rudens ražas laikā iespējams pagatavot ikvienam, lai sasildītos un spēcinātos turpmākajai dienai.
Vispirms labi nomazgāju un nomizoju vairākus kartupeļus, pāris burkānu un nelielu kabacīti, sarkano saldo piparu iztīrīju no sēkliņām. Kabaci un kartupeļus sagriezu vidēja izmēra kubiņos, burkānus – pusripiņās, bet saldo piparu – strēmelītēs. Nomizoju arī pāris nelielu sīpolu un sagriezu pusgredzenos.
Pannā ar sviestu vispirms apcepu sīpolus, tad pievienoju burkānus un cepu apmēram piecas minūtes. Pēc tam pieliku pārējos sagrieztos dārzeņus un sautēju visu kopā, ik pa laikam apmaisot, nepilnas desmit minūtes. Apceptos dārzeņus pārliku katlā ar uzvārītu ūdeni un vēlreiz uzvārīju. Uz vidējas uguns apmaisot visu turpināju vārīt vēl vairākas minūtes, pēc tam pievienoju kausētā siera kārbiņas saturu un maisīju, līdz tas izkusis. Notīrīju un spiedē sasmalcināju pāris ķiploka daiviņas un arī piejaucu zupai. Piekaisīju sāli un piparus, cik šķita vajadzīgs, un visu vēl vairākas minūtes pavārīju līdz gatavībai. Visbeidzot piekaisīju sasmalcinātas svaigas dillītes un nocēlu katlu no uguns. Pirms liešanas šķīvjos zupai vēl ļāvu zem vāka minūtes desmit nostāvēties. Labu apetīti!

Pievieno komentāru

Ēdamprieki