Informējam, ka šajā tīmekļa vietnē tiek izmantotas sīkdatnes (angļu val. "cookies"). Sīkdatne uzkrāj datus par vietnes apmeklējumu. Dati ir anonīmi un palīdz piedāvāt Jums piemērotu saturu un reklāmas. Turpinot lietot šo vietni, Jūs piekrītat, ka mēs uzkrāsim un izmantosim sīkdatnes Jūsu ierīcē. Savu piekrišanu Jūs jebkurā laikā varat atsaukt, nodzēšot saglabātās sīkdatnes.

Sapratu

Kanēļa bumbieri

Izmēģini gardu konservētu bumbieru recepti ar citronu, vaniļu un kanēļa standziņu!

Porciju skaits – 4.


Sastāvdaļas:

1 kg bumbieru,

1 kanēļkoka miza,

1 tējk. vaniļas cukura,

1 citrons,

300 g cukura,

500 ml ūdens.

Pagatavošana

  1. Katliņā uzvāra sīrupu ar cukuru, uz pusēm pārgrieztu citronu, vaniļas cukuru un kanēļkoka mizu.

  2. Bumbierus nomizo, izņem sēklas un sagriež 4 vai 6 daļās, liek sīrupā un vāra 6-8 minūtes, līdz bumbieri, pamazām kļūst it kā caurspīdīgi.

  3. Izņem citronu un pārējo pilda rūpīgi iztīrītās burkās, aizvāko.

  4. Ja bumbierus paredzēts glabāt kopā ar citiem ziemas krājumiem, tad burkas nepieciešams pasterizēt.


Padoms!

Sīrupam var pievienot karstvīna garšvielu maisījumu.

Pievieno komentāru

Ēdamprieki