● Cepumi “Austiņas”,
● iebiezinātais piens ar cukuru,
● skābais krējums,
● skābs ievārījums,
● ogas.
Sadrupināju cepumus “Austiņas”. Krēmam saputoju skābo krējumu kopā ar klasisko iebiezināto pienu ar cukuru. Te varam izmantot arī putukrējumu ar dažādām piedevām. Sameklēju arī dzērveņu ievārījumu, jo kārtojums izdosies gardāks ar kādu skābāku “zaptīti”. Sastāvdaļu daudzums ir atkarīgs no trauciņu vai veidnes lieluma un deserta kārtu skaita, kā arī no tā, cik kārumnieku šo gardumu baudīs. Brīva izvēle!
Šoreiz kārtojumu veidoju stikla deserta traukos. Vispirms iekaisīju sadrupinātos cepumus, tad liku kārtiņu krēma, pēc tam – atkal cepumus, tiem virsū izlīdzināju ievārījumu, ko pārsedzu ar cepumu drupatām, tad – atkal krēma kārta, kam vēl pārkaisīju cepumu drupatas. Rotājumam izmantoju svaigas purva dzērvenes. Kārtojumu vēl uz kādu laiku ievietoju ledusskapī, lai garšas labāk savelkas. Garšīgs tas ir arī nākamajā dienā, kad deserta sastāvdaļas ir vēl labāk “sadraudzējušās”. Ja vien, protams, vēl kas no tā ir palicis pāri…
– Teksts un foto: Brigita Skaistkalne