Nepieciešams: 400–500 g kārtainās mīklas plāksnes
300 g zemeņu
120 g cukura
1 ēdamkarote kartupeļu cietes
3 olas
1 ēdamkarote vaniļas cukura
180 g biezpiena
150 g skābā krējuma
Kārtaino mīklu atlaidina istabas temperatūrā vai ledusskapī attiecīgi pēc norādījumiem uz iepakojuma. Zemenes sagriež smalkos gabaliņos, apber ar dažām ēdamkarotēm cukura un atstāj atsuloties. Puto kopā cukuru, vaniļas cukuru un olas. Ieputo klāt biezpienu (ja biezpiens graudains, to vispirms izberž caur sietu). Iemaisa masā krējumu un cieti. Kārtainās mīklas plāksnes saliek kopā tā, lai viena būtu pavisam nedaudz uz otras. Ar dakšiņu saspiež savienojuma vietas. Nedaudz izrullē. Ieklāj ar sviestu ieziestā cepamajā traukā, veidojot maliņas. Sagatavotajā pildījumā iemaisa zemenes (sula, kas izveidojusies, jānolej nost). Iegūto masu lej kārtainajā mīklā. Cep 180 grādu sakarsētā cepeškrāsnī kādas 50 minūtes. Pirms rauša griešanas tas noteikti ir jāatdzesē, vislabāk, ja ir iespējams to atstāt ledusskapī uz pāris stundām, citādi pildījums juks ārā.
Pievieno komentāru