Abonē e-avīzi "Dzirkstele"!
Abonēt

Reklāma

Kartupeļu sacepums ar tomātiem un burkāniem

● 2 – 3 vārīti kartupeļi,
● 100 gramu Korejas burkānu,
● 100 gramu ķirštomātiņu,
● 100 gramu siera,
● saulē kaltēti tomāti,
● sāls,
● augu eļļa,
● diļļu zaļumi.

Šāds sacepums ir laba piedeva pie gaļas vai zivs gabaliņa kopā ar kādiem salātiem. Izvārīju kartupeļus un sagriezu nelielās daiviņās. Veidni ietaukoju ar aromātisko eļļu no saulē kaltēto tomātu burciņas. Izvietoju tur kartupeļus, uzkaisīju sāli garšai un pārkaisīju ar dažiem sasmalcinātiem saulē kaltētiem tomātiem. Virs tiem izliku sīkāk sagrieztus Korejas burkānus. Mazos tomātiņus pārgriezu uz pusēm un savukārt izvietoju veidnē virs burkāniem. Visu pārkaisīju ar sarīvētu sieru – tas var būt gan cietais, gan arī cits labi kūstošs. Cepu līdz 180 grādiem uzkarsētā cepeškrāsnī apmēram 20 minūtes. Gatavo sacepumu pārkaisīju ar sasmalcinātiem diļļu zaļumiem.

– Brigita Skaistkalne

Līdzīgi raksti

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
Gulbenes novads - Dzirkstele.lv komanda.