Katlā gatavots popkorns

Lai sagrauzdētu 150–200 g kukurūzas graudu, ir nepieciešams 5 l katls ar biezu apakšu un vāku. Ja katliņš nav tik liels, jāņem mazāk kukurūzas graudu. Vēl būs nepieciešama sviesta pika (ap 50 g), kā arī piedevas pēc vēlēšanās – sāls, rīvēts siers, kanēlis, šokolāde, īsāk sakot, te jau vieta fantāzijai.
Katlu sakarsē uz mazas uguns, izkausē sviestu, ber iekšā kukurūzas graudus un uzliek vāku. Pēc pāris minūtēm būs dzirdami paukšķi. Ik pa laikam katlu, nenoņemot vāku, sakrata, lai popkorns nepiedegtu. Kad paukšķi dzirdami retāk, popkorns gatavs. Svarīgi ir katlu ik pa laikam sakratīt, lai tas nepiedegtu.

Pievieno komentāru

Ēdamprieki