Ķirbja cepumi

◆ 2 olas,
◆ 100 g cukura,
◆ 70 g sviesta,
◆ 1 tējkarote kanēļa,
◆ 200 g ķirbja biezeņa,
◆ 1 tējkarote cepamā pulvera,
◆ 130 g pilngraudu auzu pārslu,
◆ 200 g miltu,
◆ pēc vēlēšanās – šokolādes graudiņi vai sasmalcināti rieksti.

Olas saputo ar cukuru, līdz tas izkusis. Izkausē sviestu un nedaudz atdzesē. Olu masai pievieno klāt ķirbja biezeni, atdzesēto sviestu un samaisa viendabīgā masā. Pievieno sausās sastāvdaļas, izmaisa. Uz plāts izklāj cepamo papīru, kuru nedaudz ieeļļo. Ar ēdamkaroti veido apaļus cepumus. Cep 200 grādu sakarsētā cepeškrāsnī 25 – 30 minūtes, līdz tie kļūst zeltaini brūni.

Pievieno komentāru

Ēdamprieki