• ½ galviņas jaunā kāposta,
• 2 burkāni,
• 5 – 6 ķirštomātiņi,
• 1 sarkanais sīpols,
• sīpolu lociņi,
• pētersīļu zaļumi,
• sāls, pipari.
Mērcei:
• 100 gramu bezpiedevu jogurta,
• 2 ēdamkarotes šķidra medus,
• ½ citrona.
Šie it kā vienkāršie salāti ir krāsaini un garšīgi, kā arī veselīgi. Tos varam ātri pagatavot, taču arī – daudz apēst. Salāti izdodas sulīgi un kraukšķīgi. Pie tam, tiem varam pievienot arī ziedkāpostus vai Ķīnas kāpostus, kā arī ābolus, riekstus vai kādas sēkliņas pēc savas izvēles.
Kāpostus ar nazi sasmalcināju, burkānus sagriezu salmiņos, sīpolu – plānos pusgredzenos, bet zaļumus – smalki. Visu bļodā sajaucu, pievienojot sāli un piparus. Ķirštomātiņus pārgriezu uz pusēm un pievienoju pēdējos.
Atsevišķi samaisīju jogurtu, medu un citrona sulu. Ja skābais auglis šķiet ekoloģisks, varam pierīvēt arī tā miziņu. Šo mērci pārlēju salātiem, “pieregulējot” sāls un piparu daudzumu.
– Teksts un foto: Brigita Skaistkalne