Abonē e-avīzi "Dzirkstele"!
Abonēt

Reklāma

LABU APETĪTI! Biezpiena pīrāgs ar konservētām aprikozēm un āboliem

● 200 gramu biezpiena,
● 50 gramu sviesta,
● 75 grami cukura,
● 120 gramu bieza ievārījuma,
● 2 olas,
● 160 gramu miltu,
● rīvēta citrona miziņa,
● 20 gramu kukurūzas miltu,
● 2 tējkarotes cepamā pulvera,
● 2 – 3 āboli,
● konservētas aprikozes vai persiki.

Lai izceptu šo garšīgo pīrāgu, daudz laika nepatērēju. Arī sarežģīti tas nebija. Toties – kāds rezultāts!

Pakausētu sviestu bļodā samaisīju ar biezu pašas vārīto ābolu, citronu un ingvera ievārījumu un rīvētu citrona miziņu. Visu ar putojamo slotiņu sakūlu. Pievienoju cukuru un biezpienu un labi saberzu kopā. Tad piesitu olas un visu samaisīju viendabīgā masā. Pēc tam piesijāju kviešu miltus, kukurūzas cieti šo miltu vietā un cepamo pulveri.

Samaisīju mīklu un izlīdzināju to ar cepamo papīru izklātā 22 centimetru diametra veidnē ar noņemamo gredzenu. Virs mīklas, viegli iespiežot, izkārtoju notecinātas konservēto aprikožu pusītes un nomizotus un gabaliņos sagrieztus ābolus.

Veidni ievietoju līdz 180 grādiem uzkarsētā cepeškrāsnī un cepu apmēram 45 minūtes. Gatavo pīrāgu atdzesēju veidnē.

Pēc receptē ieteiktajiem norādījumiem vadoties, gatavo pīrāgu vēl varam pārsmērēt ar šķidra medus un citrona sulas maisījumu. Šoreiz gan to nedarīju – bija gards tāpat.

– Teksts un foto: Brigita Skaistkalne

Līdzīgi raksti

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
Gulbenes novads - Dzirkstele.lv komanda.