Liellopa gaļas sautējums ar pupiņām un tomātiem

Sastāvdaļas

● 400-500 gramu liellopa maltās gaļas
● 1 kārbiņa konservētu sarkano pupiņu
● 1 kārbiņa konservētu sasmalcinātu tomātu
● 1 sīpols
● 2 ķiploka daiviņas
● diļļu zaļumi
● ½ tējkarotes aso piparu
● šķipsniņa maltu piparu
● šķipsniņa malta muskatrieksta
● šķipsniņa itāļu garšaugu maisījuma
● sāls
● eļļa

Šis ēdiens ir īsti piemērots arī vasarai, kad nav ne laika, ne patikas ilgi stāvēt pie plīts, taču ir kāre samērā ātri tikt pie sātīgas, pašu gatavotas maltītes. Sautējums lieliski garšoja kopā ar vārītiem un dillītēm pārkaisītiem kartupelīšiem. Kamēr kartupeļi vārījās, pannā uzkarsēju augu eļļu un tajā sadrupinot un maisot apcepu malto gaļu (te derēs arī jauktā, kopā ar cūkgaļu). Piekaisīju arī garšvielas. Kad gaļa bija apcepusies, pievienoju sasmalcinātus sīpolus, ķiplokus un pacepu vēl vairākas minūtes. Pupiņas notecināju, liku pannā klāt maltajai gaļai, turpat arī – konservētos tomātus un visu kopā karsēju vēl apmēram desmit minūtes.

Pievieno komentāru

Ēdamprieki