Abonē e-avīzi "Dzirkstele"!
Abonēt

Reklāma

Liesie dārzeņu salāti ar turku zirņiem

● 200 gramu skābētu kāpostu,
● 2 bietes,
● 2 kartupeļi,
● 2 burkāni,
● 1 sīpols,
● 4 ēdamkarotes konservētu turku zirņu,
● sāls,
● pipari,
● 5 ēdamkarotes augu eļļas,
● 1 tējkarote sinepju,
● 1 tējkarote balzametiķa.

Šādu dārzeņu salātu pagatavošanai bietes iegādājos jau izvārītas, bet kartupeļus un burkānus izvārīju, atdzesēju un notīrīju. Sīpolu nomizoju un sagriezu kubiņos. Pēc izvēles, tos, lai atbrīvotos no sīvuma, vēl varam apliet ar vārītu ūdeni.

Vārītos dārzeņus sagriezu kubiņos. Tos bļodā samaisīju kopā ar skābētajiem kāpostiem un notecinātiem konservētajiem turku zirņiem, piekaisot arī sāli un piparus garšai.

Pārlējumam samaisīju eļļu kopā ar sinepēm un balzametiķi un piejaucu dārzeņiem. Pārliku pagatavotos salātus citā bļodā un rotāju ar to sastāvā ietilpstošajām sastāvdaļām un sasmalcinātiem sīpolu lociņiem.

– Teksts un foto: Brigita Skaistkalne

Līdzīgi raksti

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
Gulbenes novads - Dzirkstele.lv komanda.