Makaroni ar sierīgo ķirbja mērci

4 porcijām:
◆ 200 g makaronu,
◆ 1 liels vai 2 vidēja lieluma burkāni,
◆ sīpols,
◆ 2 – 3 ķiploka daiviņas,
◆ pāris šķēles kūpināta šķiņķa,
◆ 10 ēdamkarotes ķirbja biezeņa,
◆ 2 – 3 kārbiņas kausētā siera.

Makaronus liek vārīties. Pa to laiku, uz rupjās rīves sarīvē nomizotus burkānus. Smalki sagriež sīpolu un ķiploka daiviņas. Sakarsē pannu ar eļļu, liek cepties sarīvētos burkānus un sagrieztos sīpolus un ķiplokus. Ik pa laikam apmaisa, lai nepiedeg. Šķiņķi sagriež kubiņos. Kad burkāni kļuvuši gaiši, pievieno ķirbja biezeni un šķiņķi. Sautē dažas minūtes. Pēc tam pievieno kausēto sieru un vēl kādu laiku pasautē. Pēc garšas mērci papildina ar sāli, maltajiem pipariem. Šoreiz pieliku klāt arī nedaudz eko buljona pulvera. Visu samaisa. Mērcei pievieno izvārītos makaronus un rūpīgi visu iemaisa. Ja skaļi neteiksiet, ka mērcei klāt ķirbis, to neviens pat nejutīs.

Pievieno komentāru

Ēdamprieki