Abonē e-avīzi "Dzirkstele"!
Abonēt

Reklāma

Marinētas cūkgaļas kakla karbonādes cepetis

● 700 gramu cūkgaļas,
● 2 centimetri ingvera saknes,
● 3 ēdamkarotes augu eļļas,
● 2 ēdamkarotes sojas mērces,
● 2 tējkarotes sinepju,
● 1 ābols,
● ķiploki,
● rozmarīns,
● sāls, pipari,
● 1 ēdamkarote paprikas.

Cepešus, protams, katru dienu neēdam, taču svētkiem gan varam pagatavot kādu gardāku gaļiņu. Cūkgaļas kakla karbonādi noskaloju un apsusināju. Tā kā gabals bija plats, lai labāk izceptos, to pārgriezu uz pusēm. Gaļā ar asu nazi veicu iegriezumus, ko piepildīju ar notīrītām un pārgrieztām ķiploka daiviņām un rozmarīna lapiņām. Sarīvēju ingvera saknes gabaliņu. Pēc tam pagatavoju marinādi: samaisīju kopā augu eļļu, sojas mērci, ingveru, piparus, malto papriku un, lai gan sojas mērce ir sāļa, arī sāli vēl piemetu. Abus gaļas gabaliņus ievietoju divos polietilēna maisiņos un pārlēju ar marinādi, nedaudz gan to atstājot. Paciņu aizsēju, sakratīju, lai visa gaļa būtu apņemta ar garšvielām, un ievietoju ledusskapī.

Pēc dažām stundām nomizoju un sarīvēju ābolu. To samaisīju ar sinepēm un atlikušo marinādi. Gaļu izņēmu no iepakojuma, nedaudz apsusināju un apcepu no visām pusēm pannā ar augu eļļu uz lielas uguns. Pēc tam pārsmērēju ar ābolu un sinepju maisījumu un ievietoju cepammaisā, to liku uz nedaudz ar augu eļļu ietaukotas plāts un ievietoju līdz 180 – 200 grādiem uzkarsētā cepeškrāsnī. Pēc apmēram stundas gardais un sulīgais cepetis bija gatavs.

– Brigita Skaistkalne

Līdzīgi raksti

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
Gulbenes novads - Dzirkstele.lv komanda.