Mazsālītas skumbrijas filejas

Sastāvdaļas:
● 2-3 skumbrijas
marinādei
● 1 litrs ūdens
● 3-4 ēdamkarotes (bez kaudzes) sāls
● 1-2 ēdamkarotes cukura
● 6-10 smaržīgo piparu graudiņi
● 2-5 krustnagliņas
● 2-5 lauru lapas

Lai izmēģinātu šo recepti, izmantoju gan tikai vienu saldētu skumbriju. To atlaidināju, pēc tam nogriezu galvu un asti, izķidāju un noskaloju, izņēmu arī asakas, novilku ādu un zivi sadalīju divās filejās. Marinādei vārītā ūdenī iekaisīju sāli, cukuru, pieliku piparus, krustnagliņas un lauru lapas (te varam izvēlēties, cik pikantu to vēlamies). Visu vēl minūti pavārīju, tad šķidrumu atdzesēju. Traukā filejas pārlēju ar marinādi, uzliku vāku un ievietoju uz diennakti ledusskapī. Pirms ēšanas tās sagriezu gabaliņos un rotāju ar sīpoliem.

Pievieno komentāru

Ēdamprieki